Pre Incasso

Wij doen als MAK Incasso niets liever dan het geld binnenhalen waar u recht op heeft.

Uw laatste aanmaning bij consumenten

Als uw debiteur een consument is, dan dient u eerst een zogeheten 14-dagen brief naar uw debiteur te hebben gestuurd, voordat we voor u een incasso in gang kunnen zetten. Het is uw laatste aanmaning, waarbij u de debiteur nog 14 dagen de tijd geeft (na ontvangst van de brief) om de factuur te betalen. U kondigt ook aan dat u anders de vordering uit handen zult geven en wat de incassokosten zullen zijn. Die kosten kunt u eventueel berekenen via onze incassocalculator.

Hulp bij 14-dagen brief

Zodra u bij ons uw dossier aanmaakt om de incasso in gang te zetten, zullen wij controleren of uw 14-dagen brief verstuurd is en ook of deze voldoet aan de wettelijke bepalingen. Indien nodig kunnen wij u daarbij helpen. U kunt ook aan ons vragen om die 14-dagen brief voor u te versturen. De € 25,- kosten die hieraan verbonden zijn, zullen aan uw in rekening worden gebracht.

Incasso bedrijven

Gaat het om een zakelijke factuur (business-to-business) dan is een 14-dagen brief geen wettelijke vereiste. U dient uw debiteur wel aan te manen. Verder is de aankondiging dat u de incasso uit handen zult geven en dat daar kosten aan verbonden zijn, wel wenselijk. Zeker als u graag de klantrelatie goed wilt houden.

Serieus signaal

Uw 14 dagen brief, of deze door MAK Incasso of uw eigen onderneming wordt verzonden, is een duidelijk signaal dat u serieus werk maakt van uw vordering en het zet debiteuren in beweging.